Spektakl na Poljudu
6

Dinamo s igračem manje savladao Hajduk

Klix.ba
Stadion Poljud (Foto: Arhiv)
Stadion Poljud (Foto: Arhiv)
U okviru 21. kola HNL-a večeras je na Poljudu odigran najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama. Slavio je Dinamo s 2:1.

Prva šansa na Poljudu rezultirala je golom Dinamovog Krstanovića u 11. minuti. Jedvaj je dodao loptu Krstanoviću koji je vješto izbjegao odbranu i golmana Hajduka te šutirao u praznu mrežu. Bilo je to 1:0 za gostujući Dinamo.

Hajduk je imao šansu da izjednači rezultat u 32. minuti kada je Andrijašević izveo korner i lopta se odbila do Milića koji s dva metra nije uspio pogoditi okvir gola.

No, domaćin to ispravlja u 42. minuti kada je Jozinović zatresao Dinamovu mrežu i izjednačio rezultat na 1:1.

Ali minutu nakon toga Hajdukove igrače očekuje hladan tuš. U 43. minuti Ibanez je izveo spektakularan šut i doveo Dinamo ponovo u vodstvo od 2:1.

U 65. minuti Dinamo ostaje s igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Brozović. No, igrači gostujućeg tima su se grčevito borili i uspjeli sačuvati svoju mrežu do kraja utakmice.

U 88. minuti Hajduk je imao veliku šansu. Sušić se našao u odličnoj prilici, no Vrsaljko je pao ispred njega i rukom skrenuo loptu pored same stative. Sudija Bebek nije vidio čisti jedanaesterac, te je Hajduk ostao oštećen za penal.

Utakmica je završena rezultatom 1:2 u korist Dinama. Modri sada bježe timu sa Poljuda 11 bodova i praktično su osigrali naslov prvaka.