Rastužili Poljud
104

Dinamo ponovo u Splitu srušio Hajduk i plasirao se u finale Kupa Hrvatske

N. K.
Veliko slavlje igrača Dinama (Foto: Sime Zelic/Pixsell)
Veliko slavlje igrača Dinama (Foto: Sime Zelic/Pixsell)
Nogometaši Dinama plasirali su se u finale Kupa Hrvatske nakon što su večeras na stadionu Poljud savladali ekipu Hajduka rezultatom 1:0.
Današnji duel krenuo je žestoko s velikim prilika Petkovića s jedne i Kalinića s druge strane. Ipak, u 15. minuti Dinamo je došao u vodstvo i to nakon što je Kulenović pospremio loptu u mrežu. Prethodno je golman odbranio udarac Petkovića.

Dinamo je u 32. minuti mogao udvostručiti vodstvo, ali je Lučić odlično odbranio pokušaj Špikića. Prvo poluvrijeme je okončano minimalnim vodstvom Dinama.

Samo što se krenulo sa centra Petković je imao odličnu šansu, ali je ponovo Lučić bio na mjestu. Ponajbolju priliku Hajduk je u nastavku utakmice imao u 57. minuti kada je Nevistić odbranio pokušaj Krovinovića.

Šest minuta prije kraja meča propuštena je i jedna od posljednjih nada za Hajduk budući da je sudija Maresca dosudio faul koji je prethodio golu Kalinića. Imao je Hajduk i prečku u sudijskoj nadoknadi, ali danas do gola jednostavno nisu mogli.

Dinamo je tako sačuvao vodstvo i upisao veliku pobjedu te plasman u finale Kupa Hrvatske gdje će imati okršaj protiv Rijeke.

Rezultat i strijelci:

Hajduk - Dinamo 0:1 (Kulenović 15')