Ponosno objavila
0

Dinamo doveo vrlo zanimljivog igrača, majka mu je premijerka Latvije

D. P.
Evika i Matiss (Foto: EPA-EFE/Instagram)
Evika i Matiss (Foto: EPA-EFE/Instagram)
Kao jedna od najboljih nogometnih škola na ovim prostorima, zagrebački Dinamo redovno dovodi najveće talente, a takav je slučaj i s novim imenom na Maksimiru, Matissu Silinšu.

Vrlo interesantno pojačanje jučer je stiglo u Dinamo. Riječ je o talentovanom Latvijcu Matissu Silinšu, 17-godišnjem nogometašu koji je u Zagreb stigao iz latvijske Mette.

Ništa tu ne bi bilo toliko interesantno, da nije u pitanju sin premijerke Latvije Evike Siline, koja je objavila kako je zahvalna ekipi Mette, koja radi mnogo na razvoju mladih nogometaša iz ove zemlje.

Njen sin Matiss od najranije faze života član je Mette, prošao je sve omladinske selekcije u timu, a sada će imati priliku da uči i radi s najboljim stručnjacima u regionu, kakvi i jesu u zagrebačkom Dinamu kroz čiju akademiju su prošli nositelji hrvatske reprezentacije decenijama unazad, ali i španska zvijezda Dani Olmo i brojni drugi.

"Sretni smo što možemo objaviti da je naš polaznik akademije Matiss Silinš prešao u jaku akademiju hrvatskog kluba Dinamo Zagreb. Rođen 2007. godine, igrač je 11 godina predstavljao naše boje te rastao i kao igrač i kao osoba. Rad se isplatio mogućnošću da se njegov put nastavi na još većem nivou", naveli su iz njegovog kluba Metta.

Mladi nogometaš će se prvo pridružiti kadetskoj selekciji Dinama, a u zavisnosti od njegovog razvoja ovisit će hoće li doći do seniora na Maksimiru.