Brazil
0

Diego sebe ne vidi na Svjetskom prvenstvu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Na početku ove sezone najveće pojačanje torinskog Juventusa bio je 25-godišnji Brazilac Diego, vezni igrač koji je prethodnih godina sjajno igrao u bremenskom Werderu.

No, u crno-bijelom dresu se Diego tokom 2009. i 2010. godine i nije baš dokazao. Definitivno nije pokazao da je veliko pojačanje. U Seriji A je postigao pet pogodaka, te je pridodao tome 11 asistencija. No, u pet utakmica Lige prvaka, kao i u četiri Evropske lige, ostao je bez pogotka.

"Dvije godine sam igrao u reprezentaciji dok je Carlos Alberto Parreira bio selektor. Relativno sigurna sam bio opcija i tokom dvije godine kako je došao Dunga, ali ne nadam se baš odlasku na Svjetsko prvenstvo", otvoreno je priznao Diego.

"Osjećam se spremnim za takvo takmičenje, ali imam dojam da mi Dunga i ne vjeruje previše. Ne znam hoće li presudno biti to što je moj klub igrao loše ove sezone, ali osjećam se zapostavljenim u kombinacijama selektora. Čekat ću do posljednjeg dana, ali definitivno nisam optimist", završio je 25-godišnji veznjak.