Odbija hranu
17

Diego Maradona završio u bolnici u Buenos Airesu

N. K.
Maradona na nedavnoj utakmici argentinskog prvenstva (Foto: EPA-EFE)
Maradona na nedavnoj utakmici argentinskog prvenstva (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Diego Armando Maradona primljen je sinoć u bolnicu u La Plati u Buenos Airesu zbog još uvijek neutvrđenih zdravstvenih problema, piše argentinski ogranak ESPN-a.

"Diego se ne osjeća najbolje psihički i to ima utjecaj na njegovo fizičko stanje. Nije dobro koliko bih ja želio da bude i koliko znam da može biti. Treba mu pomoć i ovo je vrijeme da mu se pomogne. Osoba je koja je ponekad odlično, a ponekad loše. Mogao bi biti 10.000 puta bolje. Dolazak u bolnicu će mu pomoći jer je veoma teško biti Maradona", rekao je njegov lični ljekar Leopoldo Luque i otklonio mogućnost zaraze koronavirusom.

Maradona je posljednji put viđen u javnosti u petak, na svoj 60. rođendan, kada je posjetio utakmicu svog trenutnog kluba Gimnasia y Esgrime protiv Patronata.

Nakon što mu je dodijeljena rođendanska torta napustio je stadion i nije pogledao meč, a svjedoci su tvrdili kako je izgledao slabo i loše.

Proteklih dana navodno je odbijao hranu, a kako prenose argentinski mediji, u bolnici Ipensa bit će zadržan najmanje tri dana na testiranjima.