Nogomet
22

Diego Costa: Nisam anđeo i neću se promijeniti

Klix.ba
Diego Costa (Foto: AFP)
Diego Costa (Foto: AFP)
Nakon što je sa tri utakmice suspenzije kažnje za povređivanje fudbalera Liverpoola, prvotimac Chelseaja Diego Costa progovorio je o svom nesportskom potezu.

Priznao je da je "nije anđeo" na terenu, ali negira da je ikada namjerno povrijedio bilo kojeg protivničkog igrača.

Podsjetimo, Fudbalski savez Engleske kaznio je Costu zbog gaženja Emrea Cana u revanš utakmici polufinala Liga kupa.

"Mirno spavam jer znam da nisam učinio ništa pogrešno i da to nisam namjerno uradio. Na snimku to možete jasno vidjeti", poručio je Costa u izjavi za Daily Telegraph.

Dodao je da svaki put igra na isti način i da je "takav kakav je".

"Ovo radim kako bih izdržavao svoju porodicu. To je moj hljeb i puter, ali istovremeno i moj posao u klubu i za fanove", istakao je španski internacionalac.

"Ne kažem da sam anđeo. Nisam anđeo. Takav je moj karakter i uvijek se nadmećem. Mimo terena sam drugačiji, kao što možete vidjeti, ali na terenu se neću promijeniti", jasan je bio Costa dodajući da uvijek želi pobijediti i da se zbog toga transformiše u borca.

"To je moj posao i ja ga volim. Cijele sedmice treniram da bih odigrao 90 minuta. Volim utakmice i u toku tih 90 minuta uvijek dajem 100 posto od sebe. Koliko puta sam nekoga povrijedio? Nijednom. Nikoga nikad nisam namjerno povrijedio. Da, imao sam puno incidenata, možda više u Španiji, ali to je moj način igre i neću se promijeniti jer sam dobio nekoliko utakmica zabrane igranja", kazao je fudbaler na kraju.