Nogomet
1

Diarra: U Anži sam došao zbog Eto'oa, a ne zbog novca

FENA
Lassana Diarra (Foto: Arhiv/AFP)
Lassana Diarra (Foto: Arhiv/AFP)
Lassana Diarra izjavio je da je prešao u Anži iz Mahačkale zbog želje da igra zajedno sa Samuelom Eto'oom, a ne zbog primamljive finansijske ponude.

Dvadesetsedmogodišnji igrač napustio je Real Madrid posljednjeg dana prijelaznog roka i potpisao četverogodišnji ugovor s klubom iz Dagestana. Transfer je iznenadio mnoge, posebno jer su se za igrača interesirali AC Milan i Fenerbahče. No, veznjak je odlučio da pređe u Anži zbog prijateljstva s kamerunskim napadačem, prenosi Goal.com.

"Spartak je ljetos bio zainteresovan za mene, ali sam tada bio fokusiran isključivo na Real Madrid", izjavio je Diarra tokom svog zvaničnog predstavljanja u Anžiju.

"No, neću govoriti o klubovima koji su bili zainteresirani za mene. Anži je pokazao najveći interes, ali za mene je najvažnije bilo da je Samuel Eto'o tu. On mi je poput brata. Zašto ne bi mogli uspjeti igrajući u istom klubu", kazao je Diarra.

"Tokom karijere igrao sam za velike klubove, osvojio sam mnogo titula i zaradio dovoljno. Nisam ovdje došao zbog novca", dodao je.