Smatra da je loš izbor
4

Di Canio: Mourinho je najgori od najgorih, šutnuli su ga iz Tottenhama

D. B.
Paolo Di Canio (Foto: EPA-EFE)
Paolo Di Canio (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji italijanski nogometaš Paolo Di Canio žestoko je kritikovao portugalskog stručnjaka Josea Mourinha koji će na kraju sezone preuzeti Romu.

Radi se o snimljenom razgovoru Di Canija i njegovog prijatelja koji je navijač Rome, a koji su objavili italijanski mediji nakon što se pojavio na YouTubeu.

"Dobili se najgoreg od najgorih. Razumijem da vam je trebalo veliko ime u ovom trenutku, ali ovo je isto kao da ste doveli igrača koji je praktično gotov. Mourinho je želio posao s mnogo novca, dobio je tri otkaza u četiri godine, izbačen je gdje god je bio zbog svog karaktera, a prije je to bilo jedino dobro što je imao, karakter. Sada ga je šutnuo Tottenham zbog rezultata i nemogućnosti da podigne tim na viši nivo nakon dvije godine i novca koji je potrošio. S obzirom na situaciju oko Rome, dobar je, možeš očekivati bilo šta, ali kažem ti da je najgori od najgorih. Gotov je u svakom smislu", rekao je Di Canio.

Kritike na račun Portugalca su se nastavile.

"On uopće ne igra nogomet, to je antinogomet. Možda ćete uživati na nakim konferencijama za medije, ali za rekonstrukciju tima je on najgori izbor. To mogu reći jer mi je bio najdraži do prije sedam godina, draži od Guardiole", završio je Di Canio.