Nezapamćene scene
248

Detalji haosa u Nici šokirali Francusku: Krenulo od Payeta, završilo nokautom navijača

N. K.
Sinoćnji susret francuske Ligue 1 između Nice i Marseillea prekinut je zbog upada navijača na teren sredinom drugog poluvremena, a dan nakon meča pojavljuju se detalji i novi snimci haosa koji je nastao.

Domaći navijači su gađali plastičnim flašama nogometaše gostiju koji nisu ostali imuni i uzvratili su pa je nastao pravi stampedo.

[TWITTER]1429570119416569857[/TWITTER]

Na snimku koji se pojavio jasno se vidi kako jedna velika i gotovo puna flaša pogodila Dimitrija Payeta direktno u leđa, što je i izazvalo ogromnu reakciju kod ofanzivca Marseillea.

Payet je odlučio baciti jednu flašicu nazad na tribine, potom su mu se pridružili i drugi igrači, što jednostavno nije moglo da se završi na miran način.

[TWITTER]1429540577402576901[/TWITTER]

Došlo je do fizičkog sukoba, jedan član Marseillea je uspio čak i nokautirao podivljalog navijača Nice, dok je trener gostiju Jorge Sampaoli u bijesu tražio nekoga od navijača Nice da ga napadne.

Trojica gostujućih igrača Payet, Matteo Guendouzi i Luan Peres, prema pisanju francuskih medija, žalili su se da su povrijeđeni u haosu koji je nastao po ulasku navijača na teren.

Utakmica je na kraju prekinuta pa će se njen epilog dobiti u disciplinskom postupku tijela koja su za to nadležna u francuskoj Ligue 1.