Istinske vrijednosti
9

De Jong odbio Cruyffovu legendarnu 14-ku i u sjećanje na preminulog djeda izabrao broj 21

K. H.
Frenkie De Jong (Foto: EPA-EFE)
Frenkie De Jong (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najtalentovanijih igrača svijeta, Holanđanin Frenkie de Jong, odbio je uzeti legendarni broj 14 koji je u Barceloni nosio Johan Cruyff i u znak sjećanja na svog djeda izabrao je broj 21.

Broj 21 De Jong je nosio u dresu Ajaxa, također ga nosi i u dresu reprezentacije Holandije, a razlog tome leži u činjenici da je njegov djed preminuo na njegov 21. rođendan, nakon čega je u svakoj prilici tražio taj broj kako bi ga nosio na leđima.

U Barceloni je dres s brojem 21 do sada nosio 21-godišnji Carles Alena, a De Jong je u razgovoru s njim objasnio svoju situaciju i zatražio je da mu novi saigrač, ukoliko je to moguće, ustupi ovaj broj.

[TWITTER]1148290219369742338[/TWITTER]

Iako su čelnici Barcelone ponudili De Jongu broj 14, koji je svojevremeno nosio legendarni i možda najveći holandski igrač i nogometni radnik - Johan Cruyff, on se zahvalio na toj prilici i odlučio je razgovarati s Alenom kako bi dobio broj 21.

De Jong je jedan od najboljih mladih igrača Evrope i mnogi smatraju da će biti najbolji vezni igrač u budućnosti, a on je još prošle sezone dogovorio prelazak iz Ajaxa u Barcelonu uz odštetu od 75 miliona eura.