Nogomet
4

De Gea poručio Thiagu Alcantari: Vidimo se u Manchesteru

Totalsport
David De Gea
David De Gea
Već se neko vrijeme u europskim medijima spominje kako je Manchester United zainteresiran za mladog Barceloninog veznjaka Thiaga Alcantaru (22), a nagađanja je ove sedmice podgrijao golman ''Crvenih đavola'' David de Gea.

Oba spomenuta nogometaša bila su dio španske reprezentacije koja je na netom završenom Europskom U21 prvenstvu u Izraelu odbranila naslov prvaka. Štaviše, Thiago je briljirao u finalu protiv Italije (4-2) postigavši tri pogotka. Kako to običaji nalažu, igrač koji je postigao hat-trick za uspomenu dobiva loptu kojom se igrala utakmica.

I Thiago je tako ugrabio loptu kojom je matirao ''Azzurre'' i zatražio od svih saigrača da mu napišu posvetu. De Gea je iskoristio priliku i reprezentativnom kolegi jasno poručio: ''Vidimo se u Manchesteru.''

Zna li golman ''furije'' da čelnici njegova kluba doista pregovaraju o transferu s Barcelonom ili je njegova poruka bila samo šala, pokazat će sljedeće sedmice. U svakom slučaju, Thiago je proizvod Barcelonine nogometne akademije, ugovor mu vrijedi još dvije godine i cijena mu sigurno neće biti mala. Pogotovo nakon jeruzalemskog hat-tricka.