Golman na novoj adresi
58

De Gea blizu pronalaska novog kluba, četiri mjeseca nakon razlaza sa Unitedom

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji golman Manchester Uniteda David de Gea bi konačno mogao pronaći novi klub i to četiri mjeseca nakon što je napustio klub sa Old Trafforda.

Ovaj španski čuvar mreže je proveo 12 godina na Old Traffordu, a ljetos mu je saopšteno da se ugovor sa njim neće produžiti te da može napustiti klub.

Povezivan je sa prelaskom u Real Madrid, Bayern Minhen i saudijsku ligu, a čak se spominjao i eventualni povratak u redove Uniteda s obzirom da će Andre Onana u januaru biti odsutan zbog Afričkog Kupa nacija.

Ipak, nijedan transfer se nije realizovao te je 33-godišnji golman još uvijek bez kluba što bi se sada moglo promijeniti.

Prema posljednjim informacijama De Gea je u ozbiljnim pregovorima oko prelaska u redove španskog Betisa koga sa klupe predvodi Manuel Pellegrini, a spreman je ponuditi iskusnom čuvaru mreže kratkoročni ugovor.

Trenutni prvi izbor na golu Betisa je 40-godišnjak Claudio Bravo, a izvještaji iz Španije navode da će klub prodati Ruija Silvu pa je prvi izbor za njegovog nasljednika upravo De Gea.

Betis je trenutno šestoplasirani na tabeli u Primeri sa pet pobjeda u 12 odigranih utakmica, a nalaze se i na prvom mjestu u grupi Evropske lige.

De Gea je, inače, u redove Manchester Uniteda stigao iz Atletico Madrida.