Još jedan okršaj divova
0

De Bleeckere sudi utakmicu Barcelona – Real

Totalsport
Frank De Bleeckere
Frank De Bleeckere
Nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka između Real Madrida i Barcelone jako puno se govorilo o suđenju. Pogotovo u taboru domaće ekipe. Uzvrat u Barceloni u utorak sudit će 44-godišnji Belgijanac Frank De Bleeckere.

Nijemac Wolfgang Stark sudio je sraz na Santiago Bernabeu, u kojem je pobjeda Barcelone 2-0 golovima Lionela Messija, u velikoj mjeri bila uzrokovana izravnim kartonom kojeg je Stark pokazao Realovom Portugalcu Pepeu kod rezultata 0-0. Stark je odmah nakon toga isključio i Josea Mourinha, a Realov je portugalski trener nakon utakmice oštro kritizirao i Starka, ali i cijelu Evropsku nogometnu organizaciju (UEFA), zbog ''sustavnog pomaganja Barceloni''.

Zbog optužbe za zavjeru, UEFA je protiv Mourinha pokrenula disciplinski postupak.

Na stadionu Camp Nou povjerenje je UEFA ukazala De Bleeckereu. Ova vijest posebno je zanimljiva zbog činjenice da je taj sudac prošle sezone vodio uzvratnu polufinalnu utakmicu između Barcelone i Intera u kojoj je Barcelona pobijedila s 1-0, ali je Inter s ukupnih 3-2 prošao u finale, a kasnije je i osvojio Ligu prvaka.

De Bleeckere je tada navukao bijes Josea Mourinha, dok je ovaj bio trener Intera, zbog isključenja Interovog veznog igrača Thiaga Motte.

Dodajmo da će Portugalac Pedro Proenca suditi uzvrat u drugom polufinalu, između Manchester Uniteda i Schalkea u srijedu, na Old Traffordu. U prvoj utakmici je United slavio u gostima s 2-0, bez ikakvih sudijskih repova.