Nogomet
0

David Villa novo Realovo pojačanje?

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Madridski dnevnik Marca donosi informaciju kako je napadač Valencije i španske nogometne reprezentacije David Villa (27) sve dogovorio s Realom, te će sljedeće sedmice biti i službeno predstavljen u klubu.

Do konačnog dogovora klubove još dijele samo detalji, a tada će vijest o transferu, čija se vrijednost procjenjuje na 40 milijuna eura, biti i službeno objavljena, piše Marca.

Villa će tako postati treće zvučno pojačanje "kraljevskog kluba" u ljetom prijelaznom roku, nakon Kake (67.2 milijuna eura) i Cristiana Ronalda (94 milijuna eura).

Najbolji strijelac Eura 2008. godine zabio je 28 golova prošle sezone u španjolskom nogometnom prvenstvu, a Valencia ga je primorana prodati radi teške financijske situacije u klubu uslijed globalne ekonomske krize.

Financijska kriza, čini se, pogađa sve najbolje svjetske klubove izuzev Reala, koji je, pokaže li se vijest o Villinom transferu istinitom, već dosad potrošio vrtoglavih 200 milijuna na pojačanja u pokušaju da vrati primat u španskom prvenstvu, kao i Ligi prvaka od najvećeg rivala Barcelone.