Nestao u mraku
45

David Beckham bježao preko ograde stadiona na debiju njegovog sina u novom klubu

H. H.
Beckham je nosio kabanicu i kapuljaču (Foto: Twitter / Mega)
Beckham je nosio kabanicu i kapuljaču (Foto: Twitter / Mega)
Romeo Beckham (20) imao je u utorak debi za svoj novi klub FC Brentford pred slavnim ocem Davidom (47), koji je bio jedan od 554 gledaoca koji su posmatrali utakmicu po kišnom vremenu, a koji je na kraju susreta snimljen kako bježi preko ograde stadiona.

Romeo je prije nekoliko dana prešao iz Beckhamovog američkog kluba Inter Miamija u Brentford na polugodišnju pozajmicu i sada se prvi put pojavio u takmičarskoj utakmici za B tim engleskog premijerligaša.

Ipak, njegov otac David je bio taj koji je nehotice izazvao komešanje. Bukvalno se ušunjao na stadion Park View Road (4.500 mjesta) kako bi ostao neprimjećen.

Iako je gledao utakmicu iz ugla daleko od publike, obučen u crnu kabanicu i nisko navučenu kapuljaču preko lica, neki navijači su primijetili bivšeg kapitena Engleske, te su mu prišli i pravili selfije.

Kako bi izbjegao dalju gužvu, Beckham je prije posljednjeg zvižduka izašao na "zadnji izlaz", popeo se preko ograde i nestao u mraku između drveća i grmlja iza stadiona.

Prije toga i nakon nešto više od sat vremena igre, Beckham Junior je ušao kao zamjena kada je rezultat bio 2:1 i pomogao je ekipi da na kraju slavi protiv devetoligaša Erithu & Belvedere rezultatom 3:2.