Slobodan igrač
16

Daniel Sturridge dobio čak 13 ponuda, ali nijednu iz lige u kojoj želi igrati

K. H.
Daniel Sturridge (Foto: EPA-EFE)
Daniel Sturridge (Foto: EPA-EFE)
Engleski napadač Daniel Sturridge ovog ljeta napustio je Liverpool kao slobodan igrač, a britanski mediji pišu da na stolu ima čak 13 ponuda i da nijedna nije iz Premiershipa, odnosno lige u kojoj želi igrati.

Sturridge je prije šest godina stigao u Liverpool za 15 miliona eura, a karijeru na Anfiledu pored jedne fenomenalne sezone s Luisom Suarezom i Raheemom Sterlingom obilježile su mu i brojne povrede, koje su ujedno i razlog zbog kojeg nije ostvario karijeru kakvu su mu predviđali.

Nakon što mu Liverpool nije ponudio novi ugovor Sturridge je postao slobodan igrač, a tokom ljetnog prijelaznog roka dobio je čak 13 ponuda za nastavak karijere i još nijednu nije prihvatio jer se nada da bi mogao obući dres nekog kluba iz Premiershipa.

Prema pisanju engleskih medija, Sturridgea u svoje redove žele dovesti Betis, Bologna, Marseille, Bešiktaš, Fenerbahče te brojni katarski i američki klubovi, ali Englez je razočaran jer još uvijek nije dobio nijednu konkretnu i primamljivu ponudu iz Premiershipa.

Sturridge je u prošloj sezoni odigrao 818 minuta podijeljenih na 27 utakmica, a postigao je četiri pogotka i upisao dvije asistencije. Jedan od najvažnijih trenutaka sezone za njega je bio pogodak protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu kada je u finišu ušao s klupe i fantastično pogodio za 1:1.

U dosadašnjoj karijeri Sturridge je pored Liverpoola igrao za Chelsea, WBA, Manchester City i Bolton, a za reprezentaciju Engleske upisao je 26 nastupa uz osam pogodaka.