Rafael Benitez
0

"Dalglish je jako dobar izbor Liverpoola"

Totalsport
Foto: ITN
Foto: ITN
Španski trener Rafael Benitez odbija sugestiju da je svom nasljedniku na klupi Liverpoola Royu Hodgsonu ostavio ''osrednju ekipu''.

Hodgson je prošlog ljeta stigao na klupu Liverpoola, čija uprava nije bila zadovoljna rezultatima kluba u posljednjoj, šestoj sezoni španskog stratega u slavnom klubu s Anfielda.

No, ni Hodgson nije bio uspješan, pa je nedavno umjesto njega za menadžera do kraja sezone postavljen Škot Kenny Dalglish, koji je kao igrača i trenerska legenda kluba figurirao kao kandidat za mjesto trenera i prošlog ljeta.

"Istina je da smo imali i neke greške u procjeni kod dovođenja pojačanja. Možda bi doveli i dobrog igrača koji se nije uspio prilagoditi. No, većinom su to bile dobre odluke. Pogledajte samo igrače koji su trenutno u sastavu, Pepe Reina, Glen Johnson, Martin Škrtel, Daniel Agger, Fabio Aurelio, Lucas Leiva, Fernando Torres, Maxi Rodriquez, Dirk Kuyt, pa to je odlična ekipa", kaže Benitez, koji je nakon odlaska iz Liverpoola prihvatio ponudu talijanskog i evropskog prvaka Intera, ali je i u tom klubu dobio otkaz zbog loših rezultata. Brazilac Leonardo, koji ga je naslijedio, dobio je pet uzastopnih utakmica u svim takmičenjima nakon inauguracije, a četiri u prvenstvu.

Benitez smatra da je postavljenje Kennyja Dalglisha bio dobar potez vrhuške Liverpoola.

"Liverpool ima dobru ekipu, nije bio problem u tome što se tiče njihovih nastupa ove sezone, već u mentalitetu. Kenny to može promijeniti, nadam se da i hoće. Njemu su poznate klupske strukture, zna kako dišu navijači i što očekuju. Držim da je njegovo dovođenje bio odličan potez."