Jose Mourinho
0

"Da nije bilo potopa na Nou Campu, 2010. bila bi savršena"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Portugalski trener Real Madrida Jose Mourinho u razgovoru za portugalski sportski dnevnik Record priznao je da 2010. bila najbolja godina u njegovoj trenerskoj karijeri.

"Da nije bilo debakla u Barceloni (5-0 pobjeda Katalonaca u dvoboju 13. kola Primere, op. a.), ova bi godina za mene bila savršena", rekao je Mourinho prilikom svečanosti nagrađivanja najboljih nogometnih radnika u Portugalu dodavši:

"Definitivno je 2010. za mene bila najbolja trenerska godina u karijeri: koliko zbog trostruke krune s Interom, toliko i zbog dosadašnjeg iskustva na kormilu Real Madrida".

Kad su u pitanju očekivanja njegovih novih poslodavaca, 47-godišnji je Portugalac kazao:

"Žele od mene da im donesem što više trofeja i žele da to počnem činiti što prije"

Slavni je trener inače angažiran kao trener ekipe Africa Uniteda, koja će se, sastavljena od afričkih nogometaša u klubovima iz Primere, u srijedu sučeliti selekciji Primere u revijalnom humanitarnom ogledu koji se igra na Vicente Calderonu, pod nazivom Champions for Africa.

Mourinha je za dvoboj na Atleticovom stadionu "angažirao" kapiten afričke ekipe Frederic Kanoute. Tim Primere predvodi Mourinhov igrač iz Reala, Sergio Ramos.