Amar Osim ogorčen
0

FOTO / "Da igramo kao na koridi i mi bismo pobjeđivali"

Sarajevo-x.com
Danas je u Plavom salonu održana pres-konferencija povodom sutrašnje utakmice 25. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Slavije.
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Iako je konferencija za novinare bila zakazana povodom utakmice u kojoj će Željezničar dočekati goste iz Istočnog Sarajeva, trener "plavih", Amar Osim, je više govorio o utakmici proteklog kola, kada je Željezničar remizirao sa Čelikom u Zenici.

Amar Osim je posebno istakao nezadovoljstvo zbog grube i agresivne igre domaćina.

"To je skandal za bh. nogomet. Relevantni organi moraju poduzeti sve kako bi se zaštitilo takmičenje i zdravlje nogometaša. Za to im je dovoljno samo da puste kasetu i vide šta se dešavalo. Nisam bez razloga odmah nakon meča govorio da je ovo za zatvor", kazao je Osim, dodavši da mora priznati da su nogometaši Čelika zaslužili bod, jer su stvarali prilike.

Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Šef stručnog štaba je posebno iskritikovao nekoliko nogometaša Čelika.

"Kuduzović je bio izuzetno nekorektan. Isaković nije trebao završiti utakmicu, Džafić je dobio karton jer je psovao majku sudiji. Mali Šišić je bio agresivan. Broj šest, Horić, ušao je da tuče i na kraju je stigao dobiti žuti karton. Ovo sve govorim kako bi se zaštitilo zdravlje igrača. Ovakve stvari se ne smiju dešavati na našim terenima. Savez je dužan da zaštiti ekipu tako što će kazniti izgrednike", kategoričan je bio Osim, objavljeno je na zvaničnoj stranici FK Željezničar.

Amar Osim i menadžer tima Rusmir Cviko novinarima su prezentovali i videomaterijal s utakmice u Zenici.

Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
O utakmici protiv Slavije bilo je malo riječi. Osim je tek kratko prokomentarisao:

"Slavija nas je u prvom dijelu sezone pobijedila, ali sve je bilo regularno i nema razloga da tako ne bude i na Grbavici. Nećemo se služiti sredstvima zastrašivanja. Igrat ćemo kao što uvijek igramo. Protivnik će imati sve uslove, a o našoj korektnosti najbolje svjedoče rezultati na domaćem terenu u ovoj polusezoni. Da igramo kao na koridi svakoga bismo pobijedili kući, ali mi ne igramo tako."