Mirror
48

Crystal Palace prihvatio ponudu Uniteda za Zahu

Totalsport
Wilfried Zaha
Wilfried Zaha
Prema pisanju Mirrora, engleski drugoligaš Crystal Palace prihvatio je ponudu Manchester Uniteda za svog krilnog napadača Wilfrieda Zahu i dao mu zeleno svjetlo da dogovori uslove s "crvenim vragovima".

Za Zahu su navodno u utrci bili i Arsenal i Tottenham, ali Crystal Palace je prihvatio ponudu Uniteda koji će, ako je informacija Mirrora, tačna platiti deset miliona funti odmah, te dodatnih pet miliona ovisno o broju i uspješnosti nastupa igrača.

Zaha je u centru pažnje došao u novembru prošle godine kada je u prijateljskoj utakmici protiv Švedske ubilježio prvi nastup za englesku nogometnu reprezentaciju. Otada je na meti mnogih klubova, a i cijena mu je značajno porasla.

Mladić rođen u Obali Slonovače ove je sezone u Championshipu (druga engleska liga) ubilježio 27 nastupa, te postigao pet golova i šest puta asistirao.

Prema tvrdnji Mirrora, u nedjelju navečer se našao u jednom londonskom hotelu s menadžerom Uniteda Alexom Fergusonom radi pregovora o detaljima ugovora. Zasad je još nepoznato hoće li, ako se transfer doista ostvari, Zaha do kraja sezone ostati na posudbi u Crystal Palaceu ili će se odmah uputiti na Old Trafford.