Primera, najava kola
0

Cruyff priprema Barcelonu za Sevillu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Teorija kazuje da bi već u subotu nogometaši Barcelone mogli odbraniti naslov u Primeri. Za takvo nešto morat će pobijediti na gostovanju kod Seville i nadati se domaćem porazu Real Madrida od Athletica.

Obje ekipe uživaju u sjajnoj prvenstvenoj sezoni, pa su dva kola prije kraja takmičenja bodovno priljubljeni. Katalonski klub sakupio je 93 boda, a "kraljevski" jedan manje iz 36 odigranih utakmica.

Sevilla - Barcelona

Kod Barcelone su za nastup dvojbeni Xavi i Gerard Pique. Obojica zbog povreda mišića. Također, dvojba trenera vodeće ekipe Primere je da li postaviti u napad neraspoloženog Zlatana Ibrahimovića ili Bojana Krkića koji je u šest posljednjih utakmica postigao šest golova.

Dodajmo da se na treningu Barcelone u četvrtak pojavio Johann Cruyff, počasni predsjednik kluba, a nekad proslavljeni igrač i trener "ponosa Katalonije". Aktivno se uključio i taktičkim je zamislima pomagao Guardioli pripremiti tim za važnu utakmicu.

Barcelona nije na stadionu Sanchez Pizjuan poražena u četiri posljednja ogleda. Štaviše, posljednja dva su i pobijedili (1-0, 3-0).

Trening Andalužana u četvrtak je bez problema odradio napadač Luis Fabiano. Četverostruki strijelac u posljednjim trima utakmicama mučio se s povredom skočnog zgloba.

Real Madrid - Athletic

Real je u borbi za naslovom prvaka, Athletic za Evropskom ligom. Za oba tima ključne su isključivo pobjede.

Deportivo - Mallorca

Mallorca je bod udaljena od kvalifikacija za Ligu prvaka. Četvrto mjesto, njihovo željeno, drži Sevilla kojoj slijedi najteži mogući ogled protiv Barcelone. Mallorcin je kudikamo lakši, Deportivo nije pobijedio u posljednjih jedanaest utakmica.

Sporting - Atletico

Atletico u ovaj ogled ulazi znatno oslabljen, vjerovatno pripremajući se za ogled finala Evropske lige. Utakmicu će propustiti Sergio Agüero, Diego Forlan, Simao, Paulo Assuncao i Luis Perea.