Nogomet
0

Crnogorci "glumili" BiH na prijateljskoj utakmici i odigrali 0:0 sa Iranom

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbalski reprezentativci Crne Gore i Irana u austrijskom Hartbergu odigrali su danas prijateljsku utakmicu koja je završena bez golova.

Crnogorci su sparingujući Irancima "glumili" nacionalni tim Bosne i Hercegovine sa kojim će Iran igrati u grupi F na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje će za protivnika imati još Argentinu i Nigeriju.

I pored obostrano otvorenog susreta nije viđen niti jedan gol, ali nije bilo ni pretjerano kvalitetnih poteza i šansi. Iranci su bili bolji u prvom poluvremenu i prvom dijelu nastavka utakmice. Najozbiljnije su zaprijetili preko Nekounama u prvom poluvremenu, što je bila i najbolja prilika tokom 90 minuta igre.

Crnogorci su imali poluprilike dva puta preko Stevana Jovetića. U finišu susreta pokušao je i Branislav Janković.

Iranci su protiv Crnogoraca nastupili u sljedećem sastavu: Ahmadi, Bejikzadeh, Dejagah, Ghoochannejhad, Heydari, Hosseini, Montazeri, Nekounam, Sadeghi, Shojaei, Teymourian. Još su igrali: Pooladi, Hajsafi, Azmoun, Jahanbakhsh, Beitashour, Alenemeh.

Selektor Branko Brnović odlučio se za sljedećih jedanaest igrača u početnoj postavi: Balić, Basa, Bošković, Bozović, Đorđević, Jovanović, Jovetić, Tomašević, Vešović, Vukčević, Zverotić. Priliku za dokazivanjem dobili su i Bozović, Simić, Nikać, Poleksić, Janković i Bakić.

Iranci će do nastupa na SP odigrati još dva kontrolna meča. Također, u Hartbergu za četiri dana igrat će sa Angolom, a 8. juna odmjerit će snage sa Trinidadom i Tobagom, što će im biti posljednja provjera pred duel prvog kola grupe F Mundijala u kojem će se sastati sa Nigerijom (Curitiba, 16. juna).