Nogomet
0

Cristiano Ronaldo mjesec dana bez nogometa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Portugalac Cristiano Ronaldo, službeno najbolji svjetski nogometaš, bit će zbog obnavljanja povrede gležnja izvan travnjaka narednih mjesec dana.

Izvjestili su tako iz njegovog kluba, madridskog Reala, kojeg je pojačao tokom ljetnog prijelaznog roka.

Cristiano Ronaldo je povrijedio desni gležanj tokom posljednjeg ogleda Lige prvaka u kojem je Real na Santiago Bernabeu pobijedio Marseille 3-0. Uprkos molbi Real Madrida, upućenoj portugalskoj reprezentaciji, da Ronaldo ne igra na subotnjem kvalifikacijskom ogledu protiv Mađarske (3-0), portugalski selektor Carlos Queiroz je postupio drugačije.

Zbog važnosti utakmice je postavio Cristiana Ronalda u udarnu postavu, no ovaj se vrlo brzo povrijedio, te je pogoršao dotadašnju povredu.

"Vjerovatno ga nećemo moći koristiti u narednih pet utakmica", šturo su izvjestili iz Reala, nakon saznanja o povredi Ronalda.

To bi trebalo značiti da Portugalac neće igrati dvije utakmice protiv Milana u Ligi prvaka, kao niti oglede u Primeri protiv Valladolida, Sporting Gijona i Getafea. Dakako, neće ga biti niti u momčadi Portugala u srijedu, kada igraju ključnu utakmicu protiv Malte za drugo mjesto skupine 1 euro-kvalifikacija.