Brazilčev idol
67

Coutinho izabrao broj koji je nosio legendarni Cruyff

Klix.ba
Philippe Coutinho (Foto: AFP)
Philippe Coutinho (Foto: AFP)
Brazilski ofanzivac Philippe Coutinho (25) danas je i zvanično predstavljen kao novi igrač Barcelone nakon što je potpisao petogodišnji ugovor.

Barcelona je Liverpoolu za Coutinha platila 120 miliona eura odmah i još 40 kroz bonuse, ali Brazilac neće igrati prvih mjesec dana zbog povrede.

"Žao mi je zbog toga. Međutim, ovdje ću biti pet godina i imat ću dovoljno vremena opravdati povjerenje kluba. Ovo je prilika koja ne dolazi dvaput i koja se ne propušta", rekao je Coutinho novinarima.

Saga oko prelaska Coutinha na Camp Nou je tako napokon završila, a trajala je već godinu dana budući da je Barcelona još u proljeće prošle godine pokazala interes za Brazilca.

Liverpoolu je ljetos poslala tri ponude koje su sve redom bile odbijene, jer su Englezi navodno tražili 200 miliona eura na što Barcelona nije pristala.

Coutinho je navodno u ekipi želio broj 7, koji trenutno nosi otpisani Arda Turan, ali španski mediji danas su objavili da će Coutinho dobiti Mascheranov broj 14, koji je nekada nosio veliki Johann Cruyff, jedan od njegovih idola.