Nogomet
0

Ćopić i Stupić pojačali Olimpic

Sarajevo-x.com
Aleksandar Ćopić i Boško Stupić, od danas su novi članovi FK. Olimpic. Stupić je napadač koji je već nastupao u Premijer Ligi BiH, u ekipi Leotara sa kojim je osvoji i šampionsku titulu. U Olimpic dolazi iz NK Istra.

"Sretan sam da sam došao baš u FK. Olimpic, klub sa zdravim ambicijama. Sudbina je htjela da moja prva utakmica, nakon povratka u BiH, bude upravo protiv mog prvog kluba. Svjestan sam da je konkurencija u Olimpicu velika ali ću se truditi za mjesto u ekipi i nadam se da ćemo uspjeti ostvariti plasman u Evropu kroz Kup takmičenje", izjavio je za službenu web-stranicu FK Olimpic, Boško Stupić.

Aleksandar Ćopić je ofanzivni vezni, koji je prije dolaska u Olimpic nastupao za beogradski Partizan i Radnički NBG.

"Drago mi je da sam novi član Olimpica. Znam da je u minulom prijelaznom roku u klub došlo dosta novih igrača. Neke od njih poznajem i siguran sam da ću se brzo prilagoditi ekipi. Poznato mi je i da je konkurencija jaka ali se nadam da ću svojim igrama i zalaganjem na terenu pomoći ekipi da ostvarimo što bolji plasman na ligaškoj tabeli i da se plasiramo u finale Kupa BiH", rekao je Ćopić za www.olimpic.ba.

Oba igrača imaju pravo nastupa u narednom kolu, kada ekipa Olimpica dočekuje trebinjski Leotar.