Selektor odlučio
0

Copa America: Tevez i Messi zajedno protiv Bolivije

Totalsport
Messi i Tevez
Messi i Tevez
Sergio Batista, selektor argentinske nogometne reprezentacije, najavio je da će u dvoboju 1. kola A grupe Copa Americe protiv Bolivije u vrhu napada uz Lionela Messija zaigrati Carlos Tevez.

Argentina je domaćin južnoameričkog prvenstva koje se održava od 1. do 24. jula, a počinje dvobojem između Argentine i Bolivije u La Plati, koji je na rasporedu u noći s petka na subotu po srednjoevropskom vremenu.

Argentinci će, predvođeni najboljim nogometašem svijeta Lionelom Messijem, pokušati osvojiti ovo takmičenje prvi put od 1993. godine.

Iako se prije manje od mjesec dana činilo kako za Teveza uopće neće biti mjesta u argentinskoj vrsti, kapiten Manchester Cityja je očito sa selektorom raščistio sve nesporazume, te je impresionirao na treninzima i izborio mjesto u prvoj ekipi. Na klupu je istisnuo Angela di Mariju.

"Carlos će igrati jer se u igri više može povezati s Messijem", objasnio je Batista.

Odbacio je sugestiju kako je Teveza uvrstio samo zbog pritiska javnosti.

"To me uopšte ne zanima. Ako kažem da će Tevez igrati, onda sam tu odluku donio isključivo zbog dobrobiti ekipe. Carlos je zaslužio svoje mjesto u sastavu.

Batista je istaknuo kako je pripremio i alternativnu taktiku, ukoliko bolivijski igrači "zaguše" Messija.

"Imamo i plan B u tom slučaju. Neko drugi će preuzeti kontrolu nad loptom. Lionel mora uživati u onome što radi. Veliki je igrač, najveći na svijetu i mi to moramo iskoristiti kao našu prednost. Izgradili smo tim na njemu i nadajmo se da će ovo biti njegova Copa America", zaključio je Batista.

Sastav Argentine protiv Bolivije (4-3-3):

Sergio Romero; Javier Zanetti, Nicolas Burdisso, Gabriel Milito, Marcos Rojo; Ever Banega, Javier Mascherano, Esteban Cambiasso; Ezequiel Lavezzi, Lionel Messi, Carlos Tevez.