Plan Italijana
6

Conte planira dovesti Oxlade-Chamberlaina, Barkleya i Drinkwatera za više od 100 miliona eura

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Chelseajev menadžer Antonio Conte skovao je plan kako da u finišu prelaznog roka potroši više od 100 miliona eura na trojicu novajlija Engleza - Alexa Oxlade-Chamberlaina, Rossa Barkleya i Dannyja Drinkwatera, piše Daily Telegraph.

Plavci su za Oxlade-Chamberlaina spremni da izdvoje oko 38 miliona eura na ime obeštećenja, za Drinkwatera uprava Leicestera navodno traži 43 miliona eura, dok bi Everton mogao da pusti Barkleya za 27 miliona eura.

Ponovo se stidljivo pominje i mogućnost dovođenja Alexa Sandra iz Juventusa, ali to u ovom trenutku i ne djeluje baš realno.

Oxlade-Chamberlainu ugovor sa Arsenalom ističe za godinu dana i on je već obavijestio trenera Arsena Wengera da nema namjeru da produži saradnju.

Leicester je več odbio jednu ponudu Chelseaja u visini od 16 miliona eura za Drinkwatera, ali pregovori i dalje traju, dok se očekuje da Plavci za vikend iskoriste gostovanje Evertona kako odradili novu rundu pregovora za transfer Barkleya.

I Barkley ima još samo godinu dana ugovor sa sadašnjim klubom što znači da je dobra prilika da Everton zaradi od transfera.