Nogomet
16

Čolić: U Olimpiku se radi na mnogo višem nivou, vjerujem u opstanak

Piše: N. K.
Fudbalski klub Olimpik danas je i zvanično predstavio četiri pojačanja, a među njima je i jedan od najtrofejnijih igrača Premijer lige BiH Benjamin Čolić.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH istakao je zadovoljstvo zbog dolaska u najmlađi sarajevski premijerligaški klub.

"Vodstvo Olimpika bilo je maksimalno korektno. Sačekali su me desetak dana jer sam imao i neke ponude iz inozemstva. Međutim, nisam ni ja htio više da čekam pa sam se odlučio za povratak u glavni grad BiH. Dogovorili smo saradnju do ljeta, a onda ću opet probat okušati se u inozemstvu", rekao je Čolić za Klix.ba.

U posljednje vrijeme u timu s Otoke pušu neki novi pozitivni vjetrovi, što je za naš portal potvrdio i sam Čolić.

"Dosta toga promijenilo se u odnosu na period prije dva-tri mjeseca. Uprava je izmirila veliki broj dugovanja. Sada se radi na jednom višem nivou, stigli su provjereni igrači u klub i mislim da ćemo na kraju uspjeti izboriti opstanak u društvu najboljih", ističe Čolić koji je dodao da će se borba za titulu prvaka BiH voditi između njegova dva bivša kluba Zrinjskog i Željezničara.

"Volio bih da prvak bude Željezničar. Nisu daleko od toga. U dobrom su naletu, a i doveli su dobra pojačanja. S druge strane Zrinjski ima kvalitete za sami vrh, a ne smijemo zaboraviti ni na Sarajevo", kaže Čolić za kraj.