Nogomet
22

Čolić napustio Zrinjski: Želim igrati, imam ponude iz BiH, kontakt s klubom iz Turske i Belgije

Piše: D. B.
Benjamin Čolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Benjamin Čolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvadesetpetogodišnji bh. nogometaš Benjamin Čolić više nije član mostarskog Zrinjskog. On je danas raskinuo ugovor s Plemićima te će pronaći novi angažman, potvrdio je za portal Klix.ba.

"Dogovorio sam raskid ugovora, tražio sam to na svoju štetu. Nisam zadovoljan ovdje, ne vidim se više u Zrinjskom. Nisam više želio razmišljati hoću li igrati ili ne, u početku nisam imao priliku pa sam onda dobijao priliku. Imam neke druge planove", izjavio je Čolić.

Ponuda za ovog desnog beka ne nedostaje.

"Imam ponude iz BiH, kao i kontakt s klubom iz Turske i Belgije, dobro ću razmisliti prije nego odlučim. Prioritet je inozemstvo, ali ako ne postignem dogovor, ostajem u Premijer ligi. Opcije su Belgija i Turska, a iz BiH su me kontaktirali Čelik, Krupa i Olimpik", rekao je dvadesetpetogodišnji nogometaš.

O povratku u bivši klub Željezničar zasad se ne govori.

"Iz Željezničara me nisu zvali, barem ne još uvijek. Ne znam šta bih rekao, nikad se ne zna", jasan je bio Čolić.

Zrinjski je aktuelni šampion BiH iz prošle godine te jesenji prvak nakon prvog dijela aktuelne sezone i na dobrom je putu da odbrani titulu. Ipak, čak ni novi trofej nije dovoljan motiv za Čolića da ostane u Mostaru.

"Nije mi se čekalo do kraja sezone kako bih eventualno osvojio titulu. Želim da igram, ne kažem da u Mostaru na proljeće ne bih igrao, ali nisam želio doći u istu situaciju. Inače, Zrinjski je odličan klub, sve je dobro organizovano, nisu mi ostali dužni, niti sam ja njima dužan", završio je Čolić.