Džeko izborio penal
0

City remizirao sa Sunderlandom, QPR bolji od Arsenala

Piše: N. J.
Balotelli je bio dvostruki strijelac (Foto: AFP)
Balotelli je bio dvostruki strijelac (Foto: AFP)
Nogometaši Manchester Cityja remizirali su na svom terenu sa Sunderlandom u 31. kolu Premiershipa, čime su se doveli u nezavidnu poziciju u borbi za titulu. Chelsea je slavio kao gost kod Aston Ville, dok je Arsenal poražen od QPR-a.

Ekipa Roberta Mancinija slovila je za velikog favorita protiv Sunderlanda, no na kraju su spašavali bod. Larsson je doveo Sunderland u vodstvo u 31. minuti, a izjednačio je Balotelli u 43. minuti iz penala koji je izborio naš reprezentativac Edin Džeko. U sudijskom vremenu prvog dijela Bendtner pogađa za novo vodstvo Sunderlanda.

U nastavku je Larsson postigao svoj drugi gol na utakmici i povisio prednost gostiju na 1:3. Kad se očekivalo da će City izgubiti meč, Balotelli je u 85. minuti smanjio na 2:3, a Kolarov je samo minut kasnije izjednačio na 3:3, što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice. Džeko je odigrao cijelu utakmicu.

Valja još izdvojiti gostujuću pobjedu Chelseaja kod Aston Ville (2:4), a strijelac za londonski tim konačno je bio Fernando Torres. Arsenal je poražen u gostima kod QPR-a sa 2:1, dok je Wigan sa 2:0 bio bolji od Stokea za koji je branio naš Asmir Begović. Bolton je u gostima kod Wolvesa slavio sa 2:3, a Everton i Fulham su upisali domaće pobjede protiv WBA, odnosno Norwicha.

Rezultati 31. kola:

QPR - Arsenal 2:1 Manchester City - Sunderland 3:3 Aston Villa - Chelsea 2:4 Wigan - Stoke 2:0

Everton - WBA 2:0 Fulham - Norwich 2:1 Wolves - Bolton 2:3

Tabela: Manchester United 73 (-1), Manchester City 71, Arsenal 58, Tottenham 55 (-1), Chelsea 53...