Veliki preokret
38

City prvi put zaigrao kao prvak Evrope: Kovačić debitovao, gledatelji uživali u osam golova

D. P.
City je slavio nakon preokreta (Foto: Manchester City)
City je slavio nakon preokreta (Foto: Manchester City)
Nogometaši Manchester Cityja slavili su protiv svoje filijale Yokohame rezultatom 5:3 u pripremnoj utakmici odigranoj jutros u Japanu.

City Football Group, koja je većinski vlasnik Manchester Cityja, raspolaže s dijelom dionica i u Yokohami, a rukovodstvo klubova odlučilo je da se engleski i japanski tim sastanu u pripremnom meču rano jutros.

Manchester City danas se vratio na terene nakon što je 10. juna u Istanbulu postao prvak Evrope pobjedom nad Interom (1:0). Povratak na terene nije prošao loše po tim Pepa Guardiole, ako gledamo napadački segment igre.

Japanci su imali vodstvo 2:0. Anderson Lopes i Ken Matsubara pogađali su, ali je u finišu prvog dijela City poravnao golovima Johna Stonesa i Juliana Alvareza.

U nastavku je Guardiola izmijenio cijeli tim, a priliku za debi od prve minute imao je Hrvat Mateo Kovačić koji je nedavno stigao iz Chelseaja.

Drugi dio započeo je Erling Haaland i to se odmah osjetilo na igri Građana te je postigao dva gola. Još jedan dodao je Rodri, dok je treći gol za Yokohamu postigao Kenta Inoue za konačnih 3:5.