Film "Ćiro" u pripremi
0

Ćiro u dokumentarcu glumi sam sebe

Sarajevo-x.com
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list
Ivan Živković i Tomislav Krnić autori su dokumentarca o Ćiri Blaževiću. Film će se zvati “Ćiro”, a iduće sedmice bi trebao biti montiran. Nakon montaže autori će film ponuditi na tržištu, a premijera će biti i u Sarajevu, prenosi Jutarnji list.

Cijela filmska ekipa oduševljena je Ćirom, kažu da je fenomenalan, a autori su ispričali i šta se sve događalo dok su snimali film o Ćiri.

"Kao da je godinama glumac... Ispričavamo se, ali taj talentirani dečko iz Travnika jest glumac - cijelog svog života. I to ne bilo kakav glumac, on je i redatelj, scenarist, kaskader, snimatelj i montažer koji svaki svoj životni kadar mijenja iz sekunde u sekundu", bili su komentari autora.

Drama u Zenici

U to će se najbolje moći uvjeriti svi koji pogledaju dokumentarni film koji je o njemu. Novinar Ivan Živković i snimatelj Tomislav Krnić uz pomoć Tomislava Židaka su se zaputili u Novi Vinodolski gdje je Ćiro pripremao svoju reprezentaciju za dva velika okršaja s Portugalom u dodatnim kvalifikacijama za SP u Africi 2010. Ideja o dokumentarcu Ćiri se svidjela i pao je dogovor da bi za snimanje najbolji termin bio uzvrat u Zenici.

"Ne mogu vam opisati koliko sam živaca izgubio gledajući utakmicu u Lisabonu. Navijao sam za BiH, žešće nego ikada za našu repku, jer sam znao da ako im nabiju pet komada, nema ništa od drame u drugoj utakmici", kazao je Živković.

Ćirini zmajevi pogodili su dvije prečke i stativu i poraz od 0:1 bio je obećavajući.

Puni elana Ivan i Tomislav ranom su se zorom zaputili prema Sarajevu, ali projekt je umalo propao jer su Ivanu istekli pasoš i lična karta. Kako preko granice?

"Sva sreća, jedan mi je prijatelj javio da iz Zagreba prema Derventi idu autobusi na pogreb djeda Vedrana Ćorluke. Ukrcao sam se na autoputu u jedan od autobusa i, zakamufliran među starcima, uspio preći. Nadam se da mi Vedran i njegova rodbina neće na tome zamjeriti" kaže Ivan.

Ćiro kakvog dosad niste vidjeli

Oko promocije filma Živkoviću i Krniću pomažu zagrebački komunikolog Božo Skoko i novinar i književnik Emir Imamović Pirke, koji se brine za tržište BiH. Osim Hrvatske, BiH i ostalih bivših jugoslavenskih država, zanimanje su pokazale i još neke zemlje u kojima je Ćiro ostavio trag.

"Iako smo u početku htjeli otići u Švicarsku, Kosovo i na još nekoliko lokacija, kad smo pregledali materijal, ostali smo bez daha. Odustali smo i od intervjua s njegovim suvremenicima. Dramatična noć u Zenici i Ćirin ples ispred moje kamere više su nego dovoljni", rekao je Krnić.

Nakon premijernog prikazivanja u Sarajevu i Zagrebu, ekipa će napraviti posebnu projekciju u Ćirinom rodnom Travniku. Tada će snimiti i poseban ekskluzivni dodatak za DVD: Ćiro u nikad zabilježenoj situaciji u medijima, na grobu svoje majke Kate.