Nogomet
0

Ćiro Blažević: Uradili smo sve što smo zamislili, bit ćemo spremni za prvenstvo

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Sunce i blagi povjetarac dočekali su fudbalere tuzlanske Slobode na prvom treningu poslije petnaestodnevnog boravka na slovenačkom primorju. Dvadesetšest prvotimaca nalazi se u konkurenciji za proljetne izazove, a od jutros im se pridružio i Haris Redžepi, nekadašnji igrač Željezničara, Karlovca, Travnika...

"Malo, malo i predsjednik me iznenadi. Ne mogu reći kako smo zaključili listu pojačanja, ali svakako me veseli što je konkurencija ozbiljnija“, kaže Miroslav Blažević.

U Kopru je svoje pulene testirao u pet prijateljskih susreta, proslavio je 79. rođendan, svratio svojima u Zagreb, a jutros je tačno na vrijeme poveo Crveno-crne u posljednju fazu priprema pred proljetne izazove.

"Uradili smo sve što smo zamislili tako da ćemo za prvenstvo biti maksimalno spremni. Imamo još tri prijateljska susreta. Već sutra sa Slogom iz Simin Hana, potom sa Mladosti iz Velike Obarske. Te susrete igramo na Tušnju, dok za vikend imamo generalnu provjeru sa Gradinom u Srebreniku“, dodaje "trener svih trenera“.

Slobodine ambicije su jasne – titula prvaka, a samim tim na Tušanj je dovedeno 14 novih igrača. U međuvremenu Slobodu su napustila četvorica, dok je nekoliko fudbalera posuđeno drugim timovima ili su vraćeni u omladinski pogon.

Sloboda je jesenju polusezonu okončala na trećoj poziciji sa 31 bodom. Bod više ima drugoplasirano Bratstvo iz Gračanice, a pet prvoplasirano Jedinstvo. U konkurenciji za prvo mjesto nalaze se Rudar iz Kaknja i GOŠK.