Nogomet
178

Ćiro Blažević: Sretan sam zbog pobjeda Zmajeva, uspjeh im daje krila za Brazil

Piše: N. Jamaković
Miroslav Ćiro Blažević
Miroslav Ćiro Blažević
Nogometna reprezentacija BiH uspješno je okončala dvije pripremne utakmice na teritoriji SAD-a pobijedivši Obalu Slonovače (2:1) i Meksiko (1:0).

Bivši selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru za Klix.ba je istakao kako je riječ o vrlo važnim pobjedama pred veliku predstavu, odnosno Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Ništa u ovom trenutku ne može dati samopouzdanje igračima kao ove pobjede. Sretan sam stoga da su ovim utakmicama pristupili ozbiljno i shvatili ih na pravi način, što im je na kraju i donijelo traženi rezultat", rekao je Blažević.

On nije imao priliku gledati utakmice Zmajeva protiv Obale Slonovače i Meksika, ali ističe da od prvog dana vjeruje našem selektoru Safetu Sušiću.

"Uvjeren sam da će Sušić i dalje biti potpuno skoncentrisan i povesti računa o svakom detalju, jer na SP-u odlučuju i najmanji, pa i banalni detalji", dodao je naš sagovornik.

Kada je riječ o tome šta očekuje od Zmajeva u Brazilu, Ćiro kaže da "BiH mora proći grupu".

"Trenirao sam Iran i oni ne bi smjeli biti konkurencija Zmajevima, koji moraju proći grupu. A, poslije toga ćemo vidjeti", zaključio je Blažević.