Ruski mediji
0

Chelsea želi najskupljeg ruskog fudbalera

Sarajevo-x.com
Najbogatiji ruski fudbaler Pavel Pogrebnyak nalazi se na listi igrača koje želi angažovati engleski Chelsea, javljaju ruski mediji.

Pogrebnyaka, koji trenutno igra za ekipu Zenita, već duže vrijeme posmatraju skauti engleskog kluba koji su bili prisutni u gledalištu i na utakmici koju je Zenit igrao u Kupu UEFA prošli četvrtak.

Tim iz Saint Petersburga izgubio je u ovoj utakmici od Udinesea sa 2:0, a agenti Chelsea vjerovatno će biti na tribinama i na uzvratnom susretu 19. marta.

Pored njega, Englezi su zainteresovani i za 25-godišnjeg Portugalca Daniela Miguela Alvesa Gomesa, poznatijeg kao Danni, koji se ekipit Zenita pridružio u ljeto 2008. došavši iz moskovskog Dinama za 30 miliona dolara.

Pavel Pogrebnyak u Saint Petersburg je stigao iz Tomska 2007. godine.

Vlasnik Chelsea je ruski milijarder Roman Abramovič, a trener selektor ruske fudbalske reprezentacije Guus Hiddink. Oni su, kako saznaju ruski mediji, zainteresovani i za dva igrača CSKA Moskve - ruskog igrača godine Yuryja Zhirkova i Brazilca Wagnera Lovea koji je dosad postigao 11 golova u Kupu UEFA.