Premiership
18

Chelsea "teniskim" rezultatom prošao kroz južnu obalu, Arsenal priredio novo razočarenje

D. P.
Chelsea je odigrao sjajan meč (Foto: EPA-EFE)
Chelsea je odigrao sjajan meč (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Chelseaja na najbolji mogući način oporavili su se od dva šokantna poraza i rezultatom 6:0 prošli su kroz Southampton.

Chelsea je na gostovanju u najvećem gradu južne engleske obale slavio "teniskim" rezultatom, a moglo je biti i ubjedljivije da ekipa Thomasa Tuchela nije "stala" na loptu i sačekala kraj utakmice.

Već nakon pola sata igre bilo je 4:0 za aktuelne prvake Evrope. Sva četiri pogotka postigli su različiti igrači, a redom su se upisivali u strijelce Marcos Alonso, Mason Mount, Timo Werner i Kai Havertz.

U nastavku utakmice po još jedan gol dodali su Werner i Mount za konačnih 0:6. Tako su izabranici Thomasa Tuchela iza sebe ostavili poraze od Brentforda (1:4) i Real Madrida (1:3) koji su se dogodili u posljednjih sedam dana.

Nogometaši Arsenala priredili su novu tragediju svojim navijačima. Nakon poraza 0:3 od Crystal Palacea (0:3), danas je od Topnika bio bolji i Brighton rezultatom 2:1 na Emiratesu.

U 28. minuti iz prve prave prilike Galebovi su došli u vodstvo, a strijelac je bio Leandro Trossard. Nastavili su se napadi Arsenala, ali pogodaka nije bilo izuzev poništenog za Gabriela Martinellija u prvoj minuti nadoknade prvog dijela.

Gosti su u 67. minuti odigrali sjajnu akciju, a Enock Mwepu je loptu zakucao iza nemoćnog Aarona Ramsdalea. Gol utjehe za Topnike postigao je Martin Odegaard u 88. minuti.

Vrlo važnu pobjedu upisala je ekipa Leedsa rezultatom 3:0 na gostovanju Watfordu i približila se opstanku u ligi.

Premier liga, 31. kolo:

Arsenal - Brighton 1:2

Southampton - Chelsea 0:6

Watford - Leeds 0:3

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore