Potez vrijedan pohvale
14

Chelsea suspendovao četiri navijača zbog rasističkog vrijeđanja Sterlinga

Klix.ba
Raheem Sterling (Foto: EPA-EFE)
Raheem Sterling (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je nekoliko navijača Chelseaja vrijeđalo Raheema Sterlinga na rasnoj osnovi u meču Plavaca protiv Manchester Cityja koji se igrao u nedjelju, klub sa Stamford Bridgea suspendovao je četiri osobe te im je zabranio dolazak na stadion.

Iz Chelseaja su objavili da je klub nakon provedene istrage pronašao četiri osobe koje se smatraju odgovornim za ovaj sramotni čin kojim su vrijeđali protivničkog igrača, a prema dostupnim informacijama, ovaj slučaj još uvijek nije zatvoren i londonski klub će dodatno istražiti postoji li još osoba koje su vrijeđale Sterlinga.

"Nogometni klub Chelsea suspendovao je četiri navijača i oni više neće moći dolaziti na utakmice zbog njihove navodne umješanosti u vrijeđanje Raheema Sterlinga na utakmici s Manchester Cityjem u subotu", stoji u saopćenju.

Iz Chelseaja su također naglasili da je ovakvo ponašanje nedopustivo, a rečeno je da će klub u potpunosti podržati i krivično gonjenje, ukoliko do njega dođe.

U pomenutom meču Chelsea je pobijedio aktuelnog prvaka Manchester City rezultatom 2:0. Pogotke za veoma važnu pobjedu Plavaca postigli su Kante i David Luiz.