Liga prvaka
7

Chelsea poražen od Shakhtara, Barcelona i United slavili

Klix.ba
Barcelona-Celtic (Foto: AFP)
U okviru trećeg kola Lige prvaka večeras su odigrani susreti u grupama E, F, G i H. Postignuti su sljedeći rezultati: Shakhtar - Chelsea 2:1, Norsjaelland - Juventus 1:1, BATE - Valencia 0:3, Lille - Bayern 0:1, Barcelona - Celtic 2:1, Galatasaray - Cluj 1:1, Manchester United - Braga 3:2.

Shakhtar-Chelsea

Ekipa iz Donetska dobro je otvorila susret s aktuelnim prvacima Evrope. U vodstvo su došli već u 3. minuti pogotkom Alexa Teixeira. Nakon ranog vodstva, domaći igrači su nastavljali napadati, ali se na pauzu otišlo pri rezultatu 1:0.

Na početku drugog poluvremena obje ekipe su krenule ofanzivno. U 52. minuti Hazard je izgubio loptu na centru, Luiz Adriano je dodao do Fernandinha koji je ušao u kazneni prostor, dobro naciljao i s 15-tak metara iskosa desno prevario Petera Cecha.

Na kraju susreta londonski Plavci smanjuju na 2:1 golom Oscara. Zaslužena pobjeda Shakhtara na Donbass Areni.

Norsjaelland - Juventus

Norsjaelland je poveo protiv Stare dame iz Torina u 50. minuti. Strijelac je bio Beckmann. I kad se činilo da će domaćini odnijeti sva tri boda, Mirko Vučinić postiže konačnih 1:1.

BATE - Valencia

Nogometaši Valencije su na početku domaćinima dali do znanja da su došli po sva tri boda. Do prvog pogotka, ipak, stižu na samom kraju prvog dijela susreta udarcem s bijele tačke. Siguran u izvođenju najstrožije kazne bio je Soldado.

Isti igrač povećava vodstvo u 55. minuti. Soldado postiže hat-trick u 69. minuti i donosi vrijedna tri boda svojoj ekipi.

Lille - Bayern

Bayern je teško došao do pobjede na gostovanju kod Lillea. Jedini pogodak na stadionu Lille Metropole postigao je Thomas Muller udarcem s s bijele tačke.

Barcelona - Celtic

Niko nije očekivao da će Celtic na stadionu Camp Nou povesti protiv Barcelone, ali Samarus u 18. minuti pogađa glavom za vodstvo gostiju od 1:0. Nogometaši Barce nisu se dali omesti pa su krenuli snažno premu golu Celtica.

Pokušali su Messi, Iniesta i Adriano. Poravnanje stiže u posljednjim trenucima

prvog poluvremena. Iniesta odigrava dupli pas s Xavijem i vara gostujućeg golmana. Barcelona ipak uspijeva doći do pobjede u posljednjim trenucima susreta pogotokom Jordija Albe.

Manchester United - Braga

Iako je United bio apsolutni favorit, Braga je povela već na početku utakmice. Alan na asistenciju Viana zabija glavom i dovodi goste u vodstvo.

Nogometaši Brage u 20. minuti povećavaju na 2:0. Strijelac je opet bio Alan nakon fantastične asistencije Edera. Crveni vragovi pet minuta nakon tog pogotka smanjuju vodstvo. Kagawa je u kaznenom prostoru pronašao Hernandeza koji glavom zabija za 2:1.

Evans u 62. minuti izjednačuje rezultat, a na 3:2 povećava Hernandez udarcem glavom.

Galatasaray - Cluj

Zanimljiva otakmica odigrana je na stadionu Turk Telekom Arena. Susret nije najbolje počeo za domaće igrače. Nounkeu u 19. minuti zabija autogol i donosi prednost gostima. Igrači Galatasaraya uspijevaju se vratiti pogotkom Yilmaz, koji postiže pogodak u 77. minuti nakon greške golmana Cluja.