Nogomet
37

Chelsea pobijedio Arsenal, Topnici dobili dva crvena kartona

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U 6. kolu engleske Premierlige odigran je londonski derbi između Chelseaja i Arsenala. Plavci su pobijedili rezultatom 2:0 golovima Zoume i Hazarda.

Na današnjoj utakmici prvi su zaprijetili domaći preko Fabregasa u 6. minuri, čiji je udarac sa 25 minuta lagano odbranio golman Topnika Čech. Gosti su uzvratili šest minuta kasnije kada je dalekometnim šutem Sanchez pokušao iznenaditi golmana Chelseaja i bh. reprezentativca Asmira Begovića, no, lopta je završila pored gola.

Igrala se 24. minuta kada se u prilici ispred gola Arsenala našao Costa, ali se Čech nije dao prevariti.

Chelsea je bio blizu vodstva u 32. minuti, Pedro je dočekao centaršut i snažno šutirao, no, golman Plavaca je ponovo bio na visini zadatka te je sačuvao svoju mrežu. Isti igrač je propustio šansu u 43. minuti kada se sjajnom intervencijom i ovog puta istakao Čech.

U prvoj minuti sudijske nadoknade direktan crveni katon je dobio nogometaš Arsenala Gabriel nakon sukoba s igračima Chelseaja, posebno sa napadačem Costom. Prvo poluvrijeme utakmice na Stamford Bridgeu završeno je bez golova.

Na otvaranju drugog poluvremena Pedro je udarcem iz voleja zaprijetio Čechu, a lopta je prošla samo nekoliko centimetara pored stative.

Češki golman je napokon kapitulirao u 53. minuti kada je centaršut uputio Fabregas, a mrežu Arsenala glavom pogodio Zouma.

Iako brojčano inferiorniji, Arsenal je mogao izjednačiti sedam minuta kasnije kada je šutirao Sanchez. Na njegovu žalost, bio je neprecizan.

U 65. minuti je Hazard napravio solo akciju i šutirao s ruba šesnaesterca pored gola Arsenala.

Arsenal je bez drugog igrača na ovoj utakmici ostao u 79. minuti kada je Cazorla dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Drugi gol su Plavci postigli u prvoj minuti sudijske nadoknade, a strijelac je bio Hazard.

Šansu da ublaži poraz Arsenala propustio je Giroud u samom finišu utakmice. Chelsea je na kraju upisao pobjedu rezultatom 2:0.

Plavci su trenutno 10. na tabeli sa sedam bodova, a Arsenal je četvrti sa deset osvojenih bodova.