Velika pobjeda na Anfieldu
0

VIDEO / Chelsea na korak do titule prvaka

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Chelseaja obavili su najteži dio posla na putu prema osvajanju naslova engleskog prvaka, svladavši u 37. prvenstvenom kolu na Anfieldu Liverpool s 2-0.

Chelsea će i nakon pretposljednjeg kola imati minimalno jedan bod više od Manchester Uniteda na vrhu tabele, a možda i više, ako ''crveni vragovi'' ne osvoje sva tri boda na gostovanju kod Sunderlanda. Za tim sa Stamford Bridgea najvažnije je da i dalje drži konce sudbine u svojim rukama. Ako Chelsea u zadnjem kolu svlada Wigan pred svojim navijačima, proslavit će prvi naslov pobjednika Premiershipa nakon trogodišnje dominacije Manchester Uniteda.

Ključni trenutak prilično nesadržajne utakmice na Anfieldu dogodio se u 33. minuti, kada je kardinalno pogriješio kapetan Liverpoola Steven Gerrard. Vraćao je loptu prema svom golmanu Pepeu Reini, ali je Didier Drogba presjekao dodavanje, zaobišao Reinu i poslao loptu u praznu mrežu. Konačnih 0-2 postavio je Frank Lampard u 54. minuti, kada je poentirao na nisko ubacivanje Anelke s desne strane, te iz blizine postigao pogodak.

I dok Chelseajevi navijači opravdano slave, nastavlja se agonija za Liverpoolove u najlošijoj sezoni u mandatu Rafaela Beniteza, koji je na Anfield stigao 2004. godine. Liverpool je ovim porazom izgubio i one minimalne izglede za plasman u Ligu prvaka, koji su ionako bili samo teoretske naravi i prije utakmice.

''Redsi'' drže tek sedmo mjesto na tabeli, a ovo im je četvrta sezona u nizu bez i jednog trofeja. U stilu cijele sezone odigrali su i protiv Chelseaja, blijedo i neinventivno. Zapucali su tek dva puta u okvir Čechovog gola, dok su Chelseajevi nogometaši u okvir Reininog gola šutirali 11 puta.

Premiership, 37. kolo:

Liverpool - Chelsea 0-2 (Drogba 33, Lampard 54) 

Tabela: 1. Chelsea 83, 2. Manchester United 79 (-1), 3. Arsenal 72 (-1), 4. Tottenham 67 (-1), 5. Manchester City 66 (-1), 6. Aston Villa 64, 7. Liverpool 62...