Ljepše slike grada
229

Čelikovi Robijaši čistili Zenicu: Ne možemo gledati kako nam se grad zapušta zbog nečijih igrica

E. M.
Foto: UG Robijaši 1988 Zenica
Foto: UG Robijaši 1988 Zenica
Navijači Čelika, popularni Robijaši, danas su organizovali akciju čišćenja ulica Zenice, a sve zbog toga što Alba zbog nesavjesnog rada Gradske uprave Zenica ne održava komunalne poslove u gradu.

Problematika odvoza smeća te uređenja javnih površina poznata je već bh. javnosti. Kante pune smeća u centru Zenice, zapuštene i zarasle zelene površine i druge slike obišle su cijelu Bosnu i Hercegovinu. O sramoti grada još samo brinu studenti i navijači Čelika.

Foto: UG Robijaši 1988 Zenica
Foto: UG Robijaši 1988 Zenica

Nakon što su zenički studenti očistili centar grada ispraznivši kante za smeće te vreće sa smećem odvezli na adekvatne lokacije o kojima Alba još uvijek brine, danas su i Robijaši zasukali rukave, ostavili svoje poslove te očistili druge dijelove grada i ispraznili kante te poslali nešto drugačiju sliku.

Foto: UG Robijaši 1988 Zenica
Foto: UG Robijaši 1988 Zenica

“Ne možemo mirno gledati kako nam se grad zapušta radi nekih igrica na relacijama koje nas apsolutno ne zanimaju. Također, ovim putem zahtijevamo od nadležnih da u što kraćem periodu riješe problem. Robijaši obećavaju da neće sjediti skrštenih ruku i pomno ćemo pratiti te se uključiti u rješavanje problematike. Naša obaveza je da branimo čast i dostojanstvo našeg grada i to ćemo bezrezervno uvijek činiti”, poručili su Robijaši.

Foto: UG Robijaši 1988 Zenica
Foto: UG Robijaši 1988 Zenica

O problemu s odvozom smeća u Zenici već smo pisali, a pojedini vijećnici paljbu su osuli na Albu, dok su pojedini na nesavjestan rad Gradske uprave Zenica.

Alba Zenica odustala je od čišćenja javnih površina, istresanja javnih kanti za smeće te uređenja zelenih površina i to nakon što je u januaru istekao ugovor koji do danas Grad Zenica nije potpisao.

Foto: UG Robijaši 1988 Zenica
Foto: UG Robijaši 1988 Zenica

Problem se ranije ogledao i u održavanju travnjaka Bilino Polje kada je “5 do 12” Grad Zenica potpisao novi ugovor s Albom za održavanje travnjaka samo nekoliko dana prije nego će reprezentacija igrati u Zenici.

Alba je mjesecima čistila ulice Zenice u leru, dobivajući obećanja da će ugovor biti produžen. Fakture su se isporučivale, dug gomilao, ugovora nije bilo.

Nažalost, neozbiljnost Gradske uprave Zenica, ali i s druge strane Albe Zenica, koja je mjesecima “trpjela” i nije o tome informisala javnost na vrijeme, najviše ispaštaju građani koji danas prolaze pored pretrpanih kanti za smeće s najmlađim sugrađanima, a o aktivnostima na Kamberovića Polju koje je davno trebalo biti pokošeno niko i ne pomišlja.