Zeničani samouvjereni
0

Čelik u Gradačcu želi ostvariti pobjednički niz

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Ekipa Nogometnog kluba Čelik će u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati kod Zvijezde iz Gradačca. Iz tabora zeničkog premijerligaša uvjereni su da će na ovom gostovanju uspjeti zabilježiti tri boda.

Šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić je istakao važnost ove utakmice za svoj klub te smatra da će njegovi izabranici uspjeti postići pobjednički niz.

"Utakmica sa Zvijezdom u Gradačcu je od velikog značaja za nas. Naš najveći problem je taj što ne uspijevamo postići seriju pobjeda, a bez toga se ne možemo vidjeti u vrhu tabele. Na gostovanjima smo bili dobri samo u Sarajevu, gdje smo uspjeli osvojiti bod uz malu dozu sreće. U ovoj utakmici ne odstupam od svog načina razmišljanja gdje mi je imperativ pobjeda", izjavio je Jagodić.

Ekipa iz Gradačca je u dosadašnjem djelu takmičenja odigrala šest utakmica i osvojila samo četiri boda, te je postigla tri gola. Jagodić smatra da to nije olakšavajuća okolnost, jer se tim iz Gradačca vraća na svoje noge.

"Ekipa Zvijezde je postigla to što je postigla, međutim, pobjedili su Zrinjski koji ima samo jedan poraz od njih, a i u Kupu su napravili dobar rezultat, gdje su postigli pet golova i vjerujem da su digli svoje samopouzdanje. Ekipa Zvijezde igra jedan veoma dobar, kvalitetan fudbal, ne želim da potcjenjujem Zvijezdu, ali ako Čelik tamo ne uspije napraviti dobar rezultat, onda ne znam...", kazao je Jagodić.

Šef struke NK Čelik smatra da u ovom klubu više nema mjesta za igrače koji neće pratiti igru i one igrače koji ne igraju kako se od njih traži.

"Ostalo nam je još malo vremena gdje možemo i želimo da postignemo što više bodova i da napravimo dobre rezultate. U ovoj ekipi ima viška igrača, neki ne zaslužuju da igraju za Čelik. Smatram da ćemo ekipu svesti na nekih 14-15 igrača, a ko će to ostati uskoro ćete saznati", poručio je Jagodić.

Što se tiče igračkog kadra, Vlado Jagodić na raspolaganju za utakmicu sa Zvijezdom ima sve igrače osim Travančića koji neće nastupiti zbog žutih kartona, ali i da je drugačije, prema Jagodićevim riječima, pitanje je da li bi nastupao u utakmici sa Zvijezdom.

Prvotimac Čelika Emir Jusić misli jednako kao i šef stručnog štaba da je utakmica sa Zvijezdom od velikog značaja.

"Zvijezda kao Zvijezda je težak protivnik, a zbog nepovoljnog rezultata u utakmici sa Borcem, mi smo je sebi učinili još težim. Mislim da su psihički stabilniji od nas zbog postignutih pet golova u Kup utakmici, ali vjerujem da ćemo uspjeti zabilježiti tri boda", zaključio je Jusić.