Održat će 15 treninga
0

Čelik sutra starta sa pripremama na Zlatiboru

Klix.ba
Sa treninga Čelika (Foto: Klix.ba)
Sa treninga Čelika (Foto: Klix.ba)
Ekipa zeničkog Čelika sutra će u jutarnjim satima krenuti na pripreme u Zlatibor gdje će provesti desetak dana.

Tokom boravka na Zlatiboru, nogometaši NK Čelik održat će 15 treninga i odigrati će pet prijateljskih utakmica. U prvom meču igrat će sa ekipom Sindikata profesionalnih fudbalera koji okupljaju igrače bez angažmana na pripremama na Zlatiboru, a druga utakmica će se igrati u utorak 10. jula gdje protivnik još uvijek nije poznat.

Finalist Kupa Srbije, Borac iz Čačka, bit će protivnik za treću utakmicu koja se igra u subotu 14. jula, a dva dana kasnije igrat će protiv Napredka iz Kruševca. Svoje pripreme zaključit će utakmicom protiv ekipe Sutjeske iz Niškića, nakon čega je planiran povratak u Zenicu. Igraći će nakon povratka u Zenicu imati slobodan dan, a 21. jula putuju u Vitez gdje će nastupiti na tradicionalnom turniru u Vitezu.

Do derbija na Koševu, Zeničani će odigrati još dvije prijateljske utakmice, a iz struke najavljuju ozbiljne poteze za prvih jedanaest.

Do sada, Čelik je u svoje redove doveo pet novih igrača, a to su: Jasmin Mešanović, Semir Bajraktarević, Stefan Maletić, Elmir Kuduzović i Vladimir Markovuć, dok su ugovore produžili Adis Nurković na dvije godine, a Emir Jusić, Zoran Brković i Mehmedalija Čović svoje ugovore su produžili na još godinu dana.

Elmir Kuduzović je igrač kojeg je navijačka skupina Robijaša simpatisala i nakon njegovog odlaska iz Čelika, a kako ističe, ispunila se želja da se vrati na Bilino Polje i igra za Čelik iz Zenice.

"Želja mi je bila da se jednog dana vratim u zenički Čelik i evo ostvarilo se. Sa šefom se odlično trenira i stvaramo dobru ekipu. Uz naše vjerne navijače želimo da ostvarimo sve naše ciljeve, a sada je vrijeme da se pređe na djela, dosta je priče. Moramo dati maksimum na terenu, a rezultat će doći.", izjavio je Kuduzović.