Nogomet
0

Čelik se priprema za Intertoto kup

FENA
Stadion Bilino polje
Stadion Bilino polje
Predstavnici NK Čelik, MUP-a ZDK-a, Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, Službe hitne pomoći i zaštitarske agencije danas su na Bilinom polju održali sastanak na kojem su dogovoreni detalji organizacije utakmice 1. kola Intertoto kupa u kojoj se u subotu, od 19 sati na stadionu Bilino polje sastaju Čelik i crnogorski klub Grbalj.

«Vjerujemo da ćemo biti dobri domaćini, ali i još bolji predstavnici bh. nogometa. Cijena karata za subotnju utakmicu bit će ista kao i za prvenstvene utakmice. Prema strogim pravilima UEFA-e broj prodatih ulaznica mora odgovarati broju gledalaca na stadionu. Novost je i to što smo uradili odgovarajuće prilaze za invalidne osobe, tako da će i taj dio gledalaca biti smješten na tribinama a ne kao ranije na terenu. Poduzeli smo mjere da spriječimo ubacivanje predmeta u teren, jer su kazne rigorozne», kaže Zaim Mujezinović, v.d. direktora NK Čelik.

Osim prilaza za invalidne osobe, boljih uvjeta za rad novinara, iz Čelika informišu da će uskoro uraditi i rekonstrukciju na zapadnoj tribini stadiona Bilino polje.

U odnosu na igrački kadar koji je Čeliku u prošloj sezoni donio 3. mjesto u Premijer ligi BiH, Zeničani su slabiji za Josipa Lukačevića koji će karijeru nastaviti u Rusiji i Harisa Zatagića koji je podnio zahtjev za raskid ugovora. S druge strane, na Bilino polje su stigli Bojan Tripić, golman Modriča Maxime i Armin Kapetan, igrač Jedinstva iz Bihaća.