Nogomet
6

Čelik savladao Olimpic i prepustio fenjer ekipi s Otoke

Piše: E. B.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Čelik je u derbiju začelja na Bilinom Polju savladao Olimpic rezultatom 3:0.

Zeničani su dominirali tokom čitavog susreta, a u prvom poluvremenu postigli su pogodak u 26. minuti koji je poništen.

Nakon ubačaja iz slobodnog udarca sa lijeve strane lopta je padala u peterac gostiju, a Smriko se postavio ispred Bandovića i nakon blagog kontakta golman Olimpica je ubacio loptu u vlastitu mrežu, ali je sviran prekršaj.

Smriko je u 42. minuti bio u odličnoj šansi, ali je Bandović odlično odbranio.

Čelik je poveo u 50. minuti. Salčinović je uputio jednu dubinsku loptu sa oko 40 metara, a Brković se odlično snalazi i šalje loptu u mrežu pored Bandovića za 1:0.

Brković je samo sedam minuta kasnije mogao postići svoj drugi gol, no sa svega nekoliko metara šutirao je direktno u Bandovića.

Čelik je do drugog gola došao u 64. minuti nakon katastrofalne greške Bandovića. Šivšić je ubacio sa lijeve strane po zemlji, a Bandoviću je lopta ispala iz ruku i Smriki nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu.

Konačnih 3:0 postavio je Pliska u u 83. minuti susreta. Šivšić je ponovo ubacio sa lijeve strane, a rezervista Pliska sa pet metara šalje loptu u Bandovićevu mrežu.

Čelik se ovom pobjedom pomjerio na pretposljednje mjesto prepustivši titulu fenjeraša Olimpicu.