Nogomet
94

Čelik i Željezničar u srčanoj završnici podijelili bodove, nastavljaju se nizovi bez pobjede

Piše: O. T.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U 7. kolu BHT Premijer lige Čelik je na stadionu Bilino Polje u Zenici remizirao protiv Željezničara (1:1).

Oba tima su u meč ušla sa nizom od tri poraza i očajno su tragala za prekidom crne serije. Čelik je bio u težoj situaciji, jer je skupio četiri boda iz prethodnih šest utakmica i bio je 11. na tabeli, dok je Željezničar sa tri boda više bio deveti.

Željezničar u ovom meču zbog suspenzija nije mogao računati na Jovana Blagojevića, Adnana Šećerovića i Aleksandra Kosorića, a zbog nedovršene papirologije na klupi nije mogao sjediti novi trener Slavko Petrović, pa je on meč pratio iz studija smještenog između sjeverne i istočne tribine stadiona Bilino Polje. Plave je sa klupe predvodio tim menadžer Haris Alihodžić.

Slavko Petrović meč posmatrao iz studija (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Slavko Petrović meč posmatrao iz studija (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Prvo poluvrijeme ponudilo je jako siromašnu predstavu. Osim nekoliko dalekometnih pokušaja igrača Plavih Husića i Radinovića gledaoci sve do finiša prvog dijela nisu vidjeli pravu šansu. Onda je u 45. minuti Brković opasnim udarcem namučio spremnog Kjosevskog.

Sjajnu šansu za vodstvo imao je Brković u drugom dijelu, tačnije u 64. minuti kada je atraktivno makazicama pokušao savladati Kjosevskog, ali je loptu sa gol-linije izbacio Siniša Stevanović.

Dvije minute kasnije na drugoj strani Lendrić je imao kolosalnu šansu, ali je Ružić odbranio. Lendrić je u toj prilici imao jednog slobodnog saigrača u kaznenom prostoru, ali se odlučio na udarac koji je zaustavljen. U istoj minuti probao je i Bevab koji sa oko 16 metara šutira u Ružića.

Ulaskom Lazića i Nikolića umjesto Bevaba i Lendrića, Željezničar je krenuo još ofanzivnije. Stopostotnu šansu nakon kornera u 80. minuti imao je Beganović koji sa manje od pet metara pogađa Ružića.

Napadi Plavih urodili su plodom u 81. minuti kada nakon prodora i centrašuta Miroslava Stevanovića po desnoj strani, mrežu raspoloženog Ružića pogađa kapiten Bekrić.

Veliko slavlje gostiju koji su se ponadali da je crni niz konačno prekinut, pokvario je Marin Popović u 86. minuti. Pliska je pao u šesnaestercu nakon duela sa Husićem, Dragan Skakić dosudio penal, a Popović matirao Kjosevskog.

Još jednu fenomenalnu šansu za gol imao je Željezničar u sudijskoj nadoknadi. Boccaccini je šutirao glavom nakon kornera, a odbrambeni igrač Čelika zajedno sa golmanom Ružićem spasio je Čelik na gol-liniji. Ostalo je 1:1.

Čelik u posljednjih pet utakmica ima tri poraza i dva remija, dok Plavi imaju tri poraza i jedan remi u posljednje četiri utakmice.

Čelik: Ružić, Šivšić, M. Popović, Brković, G. Popović, Pezer, Hećo, Marković, Pliska, Hrkać, Smriko.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Boccaccini, Jahić, Bekrić, Bevab, Beganović, Lendrić, Radinović, Husić, Stevanović.

Tabela: