Novi prvaci svijeta
34

Čekali su 36 godina, i vrijedilo je: Pogledajte veličanstvene scene iz Argentine

D. P.
Scene iz Buenos Airesa (Foto: Twitter)
Poznati kao najtemperamentniji svjetski navijači, Argentinci su priredili nevjerovatne scene na svojim ulicama nakon što su njihovi ljubimci osvojili Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Pobjedom nad Francuskom rezultatom 4:2 nakon penala (3:3 u regularnom dijelu), Argentinci su nakon 36 godina čekanja postali prvaci svijeta u nogometu. Za takvu naciju to je bilo predugo, ali je vrijedilo čekati.

Više od 50.000 Argentinaca bilo je prisutno danas na Lusail stadionu u Kataru i priredili su slavlje za pamćenje, no šta tek onda reći nakon što pogledamo kadrove koji stižu iz Argentine.
Najvatreniji navijači neke od nacionalnih reprezentacija definitivno znaju kako se slavi. Ulice svih većih argentinskih gradova u ovim trenucima ispunjene su vatrenim navijačima koji pjevaju i slave, a "festival" će sigurno potrajati dugo u noć, pa vjerovatno čak i danima.

Posebno impresivno izgledaju ulice Buenos Airesa. U ovom gradu više od 100.000 ljudi na ulicama trenutno veliča Lionela Messija i Gaučose, koji su ispisali historiju danas.

Pjevaju se pjesme u kojim se veliča Messi, ali i Diego Maradona, koji nas je napustio prije dvije godine.