Rossoneri su proigrali
39

Čekala se smjena trenera Milana, a za samo nekoliko sedmica dogodio se preokret

D. P.
Pioli ipak ostaje (Foto: EPA-EFE)
Pioli ipak ostaje (Foto: EPA-EFE)
Iako se do prije nekoliko sedmica činilo da će Stefano Pioli dobiti otkaz u Milanu, sve se promijenilo u kratkom periodu i iskusni italijanski stručnjak će najvjerovatnije ostati na klupi sedmostrukog prvaka Evrope.

Pioli je prema svim prognozama trebao dobiti otkaz na kraju sezone. O tome italijanski mediji pišu još od trenutka kada je postalo jasno da Rossoneri neće osvojiti titulu u Seriji A, a i nakon ispadanja u grupnoj fazi Lige prvaka.

No, Pioli je uspio preporoditi ekipu Milana i Rossoneri sada konačno izgledaju kao uigran i snažan tim. Rossoneri nižu pobjede i za samo dva i po mjeseca od minus sedam u odnosu na Juventus, došli su do plus šest.

Također, Milan je izborio plasman u četvrtfinale Evropske lige i tu će pokušati da osvoji trofej. To je navelo čelnike Rossonera da promijene svoju odluku.

Ugledni Sky Sport navodi da je Pioli napravio dovoljno pozitivne forme i pomaka u drugom dijelu sezone da opravda ugovor i odradi i narednu sezonu na klupi Milana.

U prvom dijelu sezone Pioli je imao ogromne probleme s povredama, a čim su se glavne zvijezde vratile, Rossoneri su počeli nizati pobjede.

Milan je trenutno na šest vezanih pobjeda, uključujući i posljednju na teškom gostovanju u derbiju protiv Fiorentine (2:1).