Otišao krivim putem
2

Cassano: Ja sam najveći bačeni talenat u historiji nogometa, konstantno sam vrijeđao ljude

K. H.
Antonio Cassano (Foto: EPA-EFE)
Antonio Cassano (Foto: EPA-EFE)
Bivši italijanski nogometaš Antonio Cassano u intervjuu za Sky Sports rekao je da sebe smatra najvećim bačenim talentom u historiji nogometa.

Cassano je na početku svoje karijere važio za jednog od najvećih talenata u Evropi, a sa samo 22 godine napustio je Romu u kojoj je igrao fantastično i prešao je u Real Madrid, no sve što je nakon toga uradio, kaže, bila je greška.

"Bukvalno sam uprskao sve moguće šanse, sebe smatram najvećim bačenim talentom u historiji. Nisam želio trenirati, vrijeđao sam ljude i svađao se čitav dan. Previše puta sam u životu prešao liniju, a promijenio sam se kada sam dobio dijete. Da sam imao dijete sa 20 godina, naučio bih ih svim lošim lekcijama. Danas sam bolji čovjek i najviše zahvaljujem svojoj ženi, ponosan sam što je imam pored sebe", rekao je Cassano.

Nakon toga, on je rekao da najviše žali što nije iskoristio šansu u Real Madridu, iako je u taj klub došao kao veliko pojačanje.

"Najviše žalim što nisam iskoristio šansu u najvećem klubu na svijetu, a u kojem su u isto vrijeme igrali Zidane i Ronaldo. Propustio sam veliku šansu, tačnije bacio sam je, došao sam kao zamjena za Figa i Owena, bio sam na početku dobar ali sam srljao i išao iz greške u grešku", prisjetio se ovaj igrač.

Cassano je nakon toga rekao da je najveća greška bila to što se zamjerio tadašnjem treneru Real Madrida Fabiju Capellu.

"Izgubio sam 16 kilograma tokom ljeta, postigao sam dva pogotka u tri meča i na četvrtom me Capello ostavio na klupi. Zamjerio sam mu to, a kada se zamjeriš Capellu, on te jednostavno odstrani iz ekipe. Na kraju mi je čak i dao novu šansu, učinio je puno toga za mene, a ja sam mu minimalno uzvratio", kaže Cassano.

Podsjetimo, Cassano je tokom karijere igrao za Romu, Real Madrid, Bari, Sampdoriju, Inter, Milan, Parmu i Veronu, dok je za italijansku reprezentaciju upisao 39 nastupa i postigao 10 pogodaka.