Nogomet
1

Casillas zadobio modrice na lijevom rebru

Totalsport
Iker Casillas (Foto: AFP)
Iker Casillas (Foto: AFP)
Iker Casillas, 32-godišnji golman Real Madrida, morao je zbog povrede rebra napustiti gol svoje ekipe na gostovanju kod Galatasaraya u 1. kolu Lige prvaka već u 15. minuti. No, potvrđene su inicijalne informacije da se na radi o težoj povredi.

Casillasa je pri hvatanju jedne lopte na samom početku dvoboja povrijedio njegov saigrač Sergio Ramos. Nakon primljenog tretmana se činilo da bi mogao nastaviti utakmicu, ali je u 15. minuti ipak morao iz igre. Real Madrid je dobio utakmicu 6-1.

Dan kasnije, ljekarska služba Reala dijagnosticirala je Casillasu modrice na lijevom rebru "koje će se tretirati". Nije navedeno koliko će dugo Casillas biti izvan pogona. Sasvim sigurno ne suviše dugo, ali se može pretpostaviti da je upitno hoće li se naći u kadru za iduću prvenstvenu utakmicu protiv Getafea sljedećeg vikenda.

No, to ionako nije prevelika briga za trenera Real Madrida Carla Ancelottija, koji je nedavno najavio kako će Diego Lopez, koji je u Istanbulu zamijenio Casillasa, biti prva opcija za prvenstvene utakmice, a Casillas za mečeve u Ligi prvaka.

Casillas je pri izlasku iz bolnice u kojoj je pregledan i sam potvrdio kako nije u pitanju ništa ozbiljno.

"Dobio sam samo jedan udarac, sve je u redu."

Sergio Ramos poželio je svom saigraču brzi oporavak.

"Dogodio se sudar jer nisam vidio da li mi je Didier Drogba iza leđa. Ako je Iker nešto i viknuo, ja ga nisam čuo. Taksve stvari se događaju u nogometu, bitno je da nije neka ozbiljnija povreda. Nadam se da će nam se Iker vrlo brzo priključiti", rekao je Ramos.